England vs. Slovakia highlights: England vinner 2-1 etter ekstraomganger

England slo Slovakia 2-1 i ekstraomganger, og sikret seg dermed en plass i kvartfinalen i Euro 2024. Kampen, som fant sted i går kveld, var fylt med dramatikk da Jude Bellingham utlignet i de siste sekundene av ordinær tid.

I ekstraomgangene var det Harry Kane som ble matchvinner med sin avgjørende heading, noe som sendte de engelske supporterne til himmels og satte England opp mot Sveits i neste runde. Til tross for en vanskelig kamp hvor Slovakia nesten forårsaket en stor overraskelse, sto England oppreist og viste sin karakter.

Det var et anspent oppgjør med Slovakia som lenge holdt tritt med England, men kampens vendepunkt kom da Bellingham scoret sitt mål. Med denne seieren fortsetter England sin jakt på trofeet og drømmene om EM-glans lever videre.

Kampens forspill og lagoppstilling

Kampen mellom England og Slovakia var ventet å bli et spennende oppgjør i EM 2024. Før kampen var det stor spenning rundt lagoppstillingene og taktikken som de to lagene ville bruke. England, ledet av Gareth Southgate, hadde tatt noen viktige valg i lagoppstillingen.

Englands lagoppstilling:

• Målvakt: Jordan Pickford
  • Forsvar: Kyle Walker, John Stones, Harry Maguire, Luke Shaw
  • Midtbane: Jude Bellingham, Declan Rice, Jordan Henderson
  • Angrep: Bukayo Saka, Harry Kane, Marcus Rashford

Harry Kane, som kaptein, var forventet å lede angrepet. Jude Bellingham tok en sentral rolle på midtbanen, hvor hans tekniske ferdigheter og visjon ville være avgjørende.

Slovakias lagoppstilling:

• Målvakt: Martin Dúbravka
  • Forsvar: Peter Pekarík, Milan Škriniar, Ľubomír Šatka, Dávid Hancko
  • Midtbane: Juraj Kucka, Marek Hamšík, Stanislav Lobotka
  • Angrep: Ondrej Duda, Róbert Boženík, Albert Rusnák

Slovakia var klare til å utfordre England med sitt erfarne forsvar og dynamiske midtbane ledet av Marek Hamšík.

Taktikk:

England gikk inn i kampen med en offensiv tilnærming, med høy intensitet fra start. Slovakia, på den andre siden, satset på en kompakt forsvarslinje og raske kontringer.

Den taktiske kampen mellom de to nasjonene var tydelig fra første minutt, med England som prøvde å dominere ballinnehavet og Slovakia som forsvarte seg dypt og ventet på muligheter til å slå tilbake.

Hovedøyeblikk fra første omgang

England dominert første omgang mot Slovakia med sterk lagspill og aggressive angrep.

Harry Kane var sentral i Englands angrepsstrategi. Han skapte flere sjanser og var konstant en trussel for det slovakiske forsvaret.

• 5. minutt: Harry Kane hadde et farlig skudd på mål som ble reddet av keeperen.
  • 15. minutt: Slovakia’s forsvarer måtte trekke i nødbremsen for å stoppe Kane.

Slovakia prøvde å svare med kontrangrep, men Englands forsvar holdt seg stabilt.

Jude Bellingham viste også fremragende spill, med gode pasninger og ballkontroll som skapte flere muligheter.

• 30. minutt: England fikk et frispark etter at Bellingham ble felt i en duell.
  • 38. minutt: Slovakia fikk en sjanse fra et hjørnespark, men Englands keeper var raskt ute og tok ballen.

Mason Mount hadde en god sjanse på tampen av omgangen, men skuddet gikk over tverrliggeren.

Til tross for mange sjanser, sto det fremdeles uavgjort ved pause.

England’s taktiske tilnærming i første omgang la grunnlaget for suksessen senere i kampen.

Andre omgangs dynamikk og spenning

Andre omgang startet med høy intensitet. England viste offensiv vilje, mens Slovakia stod imot med solid forsvar. Jude Bellingham var sentral på midtbanen og styrte spillet med presise pasninger.

Slovakia hadde noen sterke kontringer, men Englands forsvar holdt stand. Keeperen måtte gjøre flere viktige redninger for å holde laget inne i kampen.

I løpet av de siste minuttene skapte England flere farlige sjanser. Spenningen økte da kampen gikk til ekstraomganger. Gjennom hele andre omgang beholdt begge lag et høyt tempo.

Det hele kulminerte i ekstraomgangene, hvor England til slutt scoret seiersmålet. Det var en dramatisk og spennende avslutning på andre omgang og kampen generelt.

Ekstra tids determinasjon og vinnende mål

England viste stor mental styrke i ekstraomgangene mot Slovakia, med avgjørende offensive manøvrer og utmerket forsvarsspill som sikret dem seieren.

Avgjørende offensive manøvrer

Jude Bellingham var en sentral figur med sin imponerende overhead-scoring, som utjevnet stillingen for England. Etter det begynte laget å dominere ballbesittelsen og skape flere sjanser.

Harry Kane viste sin erfaring og lederegenskaper ved å holde oppspillet og distribuere ballen effektivt.

På slutten av ekstraomgangene gjorde Marcus Rashford et avgjørende løp inn i feltet. Han ble felt av en slovakisk forsvarsspiller, noe som resulterte i en straffe. Kane tok straffen og scoret det vinnende målet.

Definere defensive øyeblikk

Englands forsvar var under konstant press fra Slovakia, spesielt i andre omgang og ekstraomganger.

Kyle Walker og John Stones leverte avgjørende taklinger og blokkeringer.

Jordan Pickford, Englands keeper, gjorde et fantastisk redning i det 112. minutt som hindret Slovakia fra å ta ledelsen.

Ved å holde hodet kaldt og fortsatt strukturert i sitt forsvar spill, klarte de å hindre Slovakia fra å få nok farlige sjanser, noe som til slutt sikret Englands seieren.

Etter kampens statistikk og analyse

England vant 2-1 etter ekstraomganger mot Slovakia i en dramatisk åttedelsfinale i UEFA Euro 2024. Kampen ble spilt i Gelsenkirchen, og begge lagene leverte imponerende prestasjoner.

Målscorere:

• England: Harry Kane (regular time), Marcus Rashford (extra time)
  • Slovakia: Milan Škriniar

England dominerte i ballbesittelse med 63% av tiden, mens Slovakia sto for 37%. Dette ga England flere muligheter til å kontrollere kampens tempo og diktere spillet.

StatistikkEnglandSlovakia
Ballbesittelse63%37%
Skudd på mål84
Skudd totalt1811
Hjørnespark73
Frispark1215

Forskjellen i skudd på mål reflekterer Englands offensive trykk gjennom hele kampen. Totalt hadde de 18 skudd mens Slovakia hadde 11.

Forsvarsspill var nøkkelen for begge lag. England hadde flere klareringer og tacklinger, noe som sørget for press på Slovakias angrep. Slovakia konsentrerte seg om å forsvare seg godt og prøvde å utnytte kontringsmuligheter.

Passningsnøyaktighet:

• England: 85%
  • Slovakia: 78%

England viste også høyere passningsnøyaktighet, noe som hjalp dem med å opprettholde kontroll og presisjon i spillet. Dette var et kritisk element som bidro til at de kunne bryte ned Slovakias forsvar.

Kampens avgjørende øyeblikk kom da Marcus Rashford scoret i ekstraomganger, og sikret Englands seier. For mer detaljert analyse, se gjennomgang av kampen fra 30. juni 2024.

Kampen reflekterte begge lagenes sterke sider: Englands angrepskraft og Slovakias defensive robusthet. Begge lagene fikk vist hvorfor de var verdige konkurrenter i turneringen.

Fotballspillere.no » Blog » England vs. Slovakia highlights: England vinner 2-1 etter ekstraomganger